Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU

GDPR

Zpracování osobních údajů

Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (GDPR) zpracovává Základní škola a Mateřská škola Český Rudolec, Český Rudolec 40, PSČ 378 83, IČ: 70988331, osobní údaje dětí, žáků, jejich zákonných zástupců a zaměstnanců.

Naše mateřská škola a základní škola zpracovává osobní údaje z důvodů:

  • za účelem splnění právní povinnosti (zpracování osobních údajů je přikázáno příslušným právním předpisem),
  • za účelem oprávněného zájmu (prezentace školy, bezpečnost osob a ochrana majetku),
  • při výkonu veřejné moci (předávání dokumentů k archivaci),
  • na základě souhlasu, který je kdykoli odvolatelný.

Zpracovává-li škola osobní údaje na základě souhlasu, je tento souhlas kdykoliv odvolatelný:

  • zasláním zprávy na e‐mailovou adresu: skola.rud@tiscali.cz
  • zasláním dopisu na kontaktní osobu: Mgr. Vlasta Dušejovská, Český Rudolec 40, 378 83 Český Rudolec

Nařízení GDPR zavádí následující práva subjektu údajů:

  • právo na přístup k osobním údajům, které se o subjektu údajů zpracovávají (čl. 15),
  • právo na opravu v případě vedení nepřesných či neúplných osobních údajů (čl. 16),
  • právo na výmaz („právo být zapomenut“) v případě, že osobní údaje nejsou potřebné pro daný účel nebo byly zpracovávány protiprávně (čl. 17),
  • právo na omezení zpracování, pokud subjekt údajů popírá přesnost údajů, zpracování je protiprávní, správce už údaje nepotřebuje (čl. 18),
  • právo na přenositelnost údajů jinému správci (čl. 20)
  • právo vznést námitku v případě veřejného či oprávněného zájmu.

Subjekt údajů má právo podat stížnost u dozorového orgánu (Úřad pro ochranu osobních údajů), pokud se domnívá, že zpracováním jeho osobních údajů je porušeno výše uvedené nařízení.

Pověřencem pro ochranu osobních údajů podle článku 37 odst. 7 nařízení je pro Základní školu a Mateřskou školu Český Rudolec, Český Rudolec 40, PSČ 378 83, IČ: 70988331, Bc. Martina Tomšů, telefon: 721 942 279, e‐mail: poverenec.dacicko@gmail.com

© Copyright 2020 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechny práva vyhrazena. Vytvořil JacM

envelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram