fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
ZAJÍMAVOST Z RECYKLOHRANÍ

ZAJÍMAVOST Z RECYKLOHRANÍ

Naše škola je již několik let zapojena do projektu „Recyklohraní“, kde se mimo jiné žáci dovídají zajímavosti o recyklaci odpadů, mají možnost sami třídit staré vysloužilé elektrospotřebiče, sbírají baterie, plní úkoly rozmanitých zadání…

Škola loni předala k recyklaci kromě množství menších elektrozařízení také jeden televizor a jeden monitor. Sběr a recyklaci těchto již nepotřebných věcí v rámci projektu zajištˇuje nezisková společnost ASEKOL  a také iniciovala analýzu dopadu sběru na životní prostředí . A kolik energie, ropy, primárních surovin a vody jsme ušetřili tím, že jsme předali k recyklaci „POUZE“ jeden monitor a jeden televizor ? Čísla jsou opravdu zajímavá – 6 litrů ropy, 1499 l vody a 13 tun primárních surovin !!!

Zpětný odběr a recyklace jedné televize uspoří tolik energie, kolik spotřebuje žárovka za čtyři měsíce nepřetržitého svícení, spotřebu ropy osobního auta na 22 km jízdy nebo zabrání vziku odpadní vody z deseti sprchování.

Výsledek studie zcela jednoznačně prokázal, že zpětný odběr všech typů vysloužilých elektrozařízení je pro životní prostředí obrovským přínosem.

Je třeba myslet na budoucnost naši i našich dětí, neodkládat staré a nepotřebné elektrospotřebiče do směsného odpadu nebo dokonce do přírody. Na otázku „KAM S NÍM“ je prostá a jasná odpovědˇ - DO SBĚRNÉHO DVORA !!!

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram