fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
Zápis do 1. třídy

Zápis do 1. třídy

Zápis je nesmírně důležitým okamžikem, jde o první kontakt rodiče i dítěte s prostředím školy.  Naše škola preferuje zápis formou rozhovoru.  Učitelky sledují  jak dítě komunikuje - slovní zásobu a výslovnost, zda je schopno se soustředit při řešení zadaného úkolu,  jak  drží  tužku, jaká je úroveň jeho rozumových schopností a vychází především z posouzení učitelek MŠ.

Zápis je pro dítě významná událost, jsme si toho vědomi, a proto se na tento den pečlivě  připravujeme  – třídy jsou vyzdobené, v příjemné atmosféře. Tak jako ve většině škol i u nás děti dostanou pamětní list  a  mnoho dárečků, z nichž některé vyrobily děti ze školní družiny.

Pro děti se zápis stává takovým malým svátkem. Dlouho se na něj připravují ve školce i doma, těší se, nemůžou se dočkat. Většina z nich tuto první zkušenost zvládá bez problému, možná jen těm, trochu bojácnějším,  potrvá o  chvilku déle  než se  aklimatizují.

Přejeme všem budoucím prvňáčkům i jejich rodičům příjemný start do další životní etapy, naplněné jen radostí a spokojeností.

[nggallery id=145]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram