fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
NÁVŠTĚVA DIVADLA

NÁVŠTĚVA DIVADLA

Už tradičně využívá naše škola bohatou nabídku divadelních představení v Horáckém divadle v Jihlavě. Letos jsme vybrali divadelní hru jednoho z nejoblíbenějších českých dramatiků Aloise Jiráska - Lucernu. Jedná se o báchorku, ve které se prolínají realistické postavy a realistický děj s dějem pohádkovým, v němž se objevují i postavy pohádkové. Z celého představení zaujali děti určitě nejvíce „pohádkoví“ vodníci, i když byli poměrně netradičně pojatí a ke svému klasickému vzhledu, tak jak je známe z běžných pohádek, měli hodně daleko. Stejně tak i celá divadelní scéna byla pojata jednoduše a účelně, kulisy byly tvořeny zavěšenými prostěradly, na něž byly promítány fotografie evokující různá dějová prostředí (mlýn, zámek, les). Tato scénografie ale dala vyniknout příjemné hudbě a hereckým výkonům.

[nggallery id=150]

Do Jihlavy jsme se vydali 22. února. Lístky byly nejprve nabídnuty dětem na druhém stupni, ale postupně jsme nabídku rozšířili i na první stupeň, do čtvrté a páté třídy. Spolu s dětmi mohli jet i jejich rodiče.

Divadelní představení jsme si všichni moc užili a líbilo se nám. Těšíme se na další školní rok, až pojedeme do divadla znovu a jsme zvědaví, jaká nová představení si pro nás v Jihlavě tentokrát připraví.

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram