fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
SBĚR PLASTOVÝCH VÍČEK PRO NEMOCNOU LUCINKU

SBĚR PLASTOVÝCH VÍČEK PRO NEMOCNOU LUCINKU

Na základě televizní reportáže a informací z facebooku ( Víčka pro Lucku )  jsme se rozhodli pomoci šestnáctiměsíční nemocné Lucince z Hlušovic u Olomouce, jejíž rodiče pro ni usilovně shánějí peníze na léčbu.

Adélka a Lucinka jsou dvojčata. Zatímco Adélka se narodila zdravá, s Lucinkou se život vůbec nemazlí. Kromě dětské mozkové obrny jí hned při porodu nadělil spasmus nožiček, epilepsii, postižené ledviny a plíce, špatný zrak a otok mozku.

Čtyřtýdenní kůra stojí asi 90 tisíc korun. Potřebuje 28 tun plastových víček (asi jeden kamion).

Víčka mohou děti odevzdávat do krabic u hlavního vchodu do budovy a u vchodu do MŠ.

Sběrné místo v obci je také v prodejně Jednoty SD.

Sbíráme všechna víčka od různých druhů Pet lahví, ale i od mléka , z lahví od „Jupíků“ a jiných nápojů. Pouze na víčku nesmí být nalepena papírová cenovka. Nashromážděná víčka budou odevzdána do výkupu, přičemž každé kilo představuje 5,50 Kč pro Lucinku. Sběr probíhá po celé republice. Doufáme, že se podaří získat alespoň část peněz na léčbu, čím více se přiblížíme k cílové částce, tím lépe. Výtěžek bude použit na uhrazení speciální lázeňské péče.

Nejbližší sběrné místo je podle dostupných informací Baumax Jihlava. Víčka vybírají všechny pobočky Baumaxu, proto se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc. Byl by někdo tak laskavý a mohl by při případné cestě za nákupem naložit i krabice s víčky a v Baumaxu odevzdat? Doprava je v tomto případě největším problémem, ale zcela jistě ne překážkou v pomoci pro dobrou věc.

Ve škole již máme něco nashromážděno, sbírka prozatím není nijak časově omezena!

DĚKUJEME ZA SPOLUPRÁCI!!!

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram