fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
MARTINSKÁ SLAVNOST

MARTINSKÁ SLAVNOST

9. LISTOPAD 2012

Začátkem měsíce listopadu začínají každoročně přípravy na Martinskou slavnost. Žáci druhého stupně ZŠ vytvoří plakáty, pečou perníčky. Na prvním stupni základní školy a ve školce vytváříme lucerny. Nacvičujeme s dětmi program, učíme se písně. Letos jsme se opět naučili jednu novou. Slavnost má svůj tradiční program, přesto přitahuje stále větší zájem dětí i jejich rodičů. Letos světélkující průvod vytvořilo 130 účastníků. Tak jako se svatý Martin, jak známe z legendy, podělil o svůj plášť se zmrzlým a polonahým žebrákem, tak se dělíme i my. Na začátku o světlo, kterého darováním nebývá, ale naopak přibývá a na konci o perníčky, protože prý jenom tak se projeví jeho kouzelná moc.

V mateřské škole čerpáme z poselství svatého Martina ještě celý následující týden, aby martinské světlo zůstalo zářit v našich srdcích a zahnalo všechno zlo a temnotu v nás i okolo nás.

[nggallery id=214]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram