fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
ZDRAVÁ 5 ...ve škole

ZDRAVÁ 5 ...ve škole

Škola Zdravé Pětky je určena pro žáky 1. stupně základních škol, případně děti předškolního věku v mateřských školách. Program seznamuje žáky s 5 základními zásadami zdravého stravování – správným složením jídelníčku, ovocemzeleninou, pitným režimem, zásadami hygieny a bezpečnosti potravin a přípravou zdravé svačinky. Na každé téma je připraven soutěžní úkol, který plní žáci rozdělení do skupinek a pro svůj tým sbírají „pětky“. Na závěr si odnesou vysvědčení a dárečky Zdravé Pětky.

[nggallery id=208]

Party se Zdravou Pětkou je dvouhodinovka vaření, respektive přípravy studeného party pohoštění pro žáky 2. stupně základních škol. Žáci, opět rozděleni do 5 skupinek, se dozvědí užitečné informace o kombinaci zdravých potravin a chutí, naučí se jednoduché triky ze studené kuchyně i zásady správného stolování. Sami si připraví občerstvení o 5 chodech, které nakonec všichni ochutnají.

[nggallery id=209]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram