fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
BESEDA S POLICISTOU

BESEDA S POLICISTOU

Duben je Měsíc bezpečnosti a tak jsme stejně jako v loňském roce požádali příslušníky Policie ČR, zda by pro nás připravili besedu.

Úterý 9. dubna nebylo jen tak obyčejným dnem. Dopoledne navštívil naši školu nadpraporčík Vladimír Daniel z Obvodního oddělení PČR v Dačicích. Připravil pro žáky I. stupně zajímavou besedu.

Povídání bylo zaměřeno na bezpečnost silničního provozu, správné vybavení jízdního kola a připomenuta byla i důležitost cyklistické přilby.

Nebyly opomenuty ani zásady chování dětí v krizových a životu nebezpečných situacích a zmíněna byla také problematika šikany.

Následovalo povídání, které nás hodně bavilo, užili jsme si spoustu legrace. Zkusili jsme si, jak se zjišťuje alkohol u řidičů pomocí přístroje, kde se přímo na displeji ukáže naměřená hodnota. Nechyběla ani ukázka policejního zásahu za použití tomfy a pout, kdy roli pachatele si zahrály děti. Jen tak mimochodem víte, že tomfa čili obušek má svůj původ v Japonsku a vznikl z kliky od rumpálu?

Na závěr děti měly možnost zeptat se na to, co je zajímá.

Po dobu konání besedy panovala velmi příjemná atmosféra a rádi bychom touto cestou           p. nadpraporčíkovi Vladimíru Danielovi poděkovali za vstřícný a přátelský  přístup k dětem.

V nejbližší době připravujeme besedu pro II. stupeň ZŠ i děti z mateřské školy.

[nggallery id=240]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram