fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
TONDA OBAL NA CESTÁCH

TONDA OBAL NA CESTÁCH

V pátek 24. 1. 2014 se v rámci projektu Tonda Obal na cestách uskutečnila na naší škole beseda, které se postupně zúčastnily všechny třídy ZŠ; nejprve žáci 1. - 3. ročníku, poté čtvrťáci a páťáci a nakonec všichni žáci druhého stupně.

Lektor na úvod besedy sdělil dětem zajímavou myšlenku, že nejlepší odpad je takový, který vůbec nevznikne. Protože nám však bohužel odpadu neustále přibývá, přiblížil poté žákům pomocí zdařilé prezentace problematiku jeho vzniku, třídění, svozu a ukládáni či dalšího využití. Zopakoval, proč je důležité odpad třídit a ke sběru jakého odpadu slouží jednotlivé barevné kontejnery, co do nich patří a co nikoli. Dále pak i za použití videa ukázal dětem, jakým způsobem se nakládá s odpady na skládkách, ve spalovnách a třídících linkách.

V závěru si děti si samy prakticky vyzkoušely třídění odpadu do jednotlivých barevných kontejnerů a následně si prohlédly, co všechno se dá vlastně vyrobit z recyklovaného odpadu. Byly rovněž seznámeny s webovými stránkami Tondy Obala: http://www.tonda-obal.cz/

Myslím, že celá beseda byla pro děti zajímavá a přínosná a snad přispěje k tomu, že do budoucna se procento obyvatel, kteří v ČR třídí odpad, ještě alespoň o něco málo zvýší.

[imagebrowser id=295]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram