fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU

ZÁPIS

[nggallery id=366]

Dne 29. ledna 2015 proběhl od 15 hodin zápis dětí, které by měly 1. září usednout do školních lavic Základní školy v Českém Rudolci. K zápisu se dostavilo 11 dětí.

Těšící se a možná i trošku nervózní děti přišly v doprovodu svých rodičů. Mohly si vybrat ze dvou připravených tříd, kde se zápis konal. Každý budoucí prvňáček musel projít pěti stanovišti s různými úkoly. Na prvním stanovišti se měly děti představit, zarecitovat připravenou básničku nebo zazpívat písničku. Na druhém stanovišti ukázaly, jak umí nakreslit postavu, zda se umí podepsat, zda umí dokreslit nebo obkreslit jednoduchý obrázek a vybrat dva totožné obrázky. Děti většinou kreslily své rodiče nebo samy sebe. Kresba postavy se dětem moc povedla. Další stanoviště mělo ukázat, jak děti dokážou podle obrázkové předlohy vyprávět pohádku O Budulínkovi. Na čtvrtém stanovišti se zkoušely základní barvy a geometrické tvary – čtverec, trojúhelník, kruh a obdélník. Děti také určovaly rozdíly mezi těmito tvary.  Na posledním stanovišti ukázaly, jak dovedou zavázat tkaničky a zda děti ovládají pravolevou orientaci.

Za odměnu, že byly děti statečné a šikovné, si mohly vybrat z připravených dárečků. Děti si ze zápisu odnesly nejen nůžky, fixy, ořezávátko, propisku s plyšovým zvířátkem a krásné motýlky, které vyrobily děti z družiny, ale odnesly si hlavně spoustu zážitků, které si budou moci připomenout díky fotografiím, které pořídili jejich rodiče.

[imagebrowser id=364]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram