fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
KARNEVAL - VÍTÁNÍ JARA

KARNEVAL - VÍTÁNÍ JARA

Maškarní - nemaškarní :-)...

Dne 23. března jsme s dětmi ve školní družině přivítali JARO! Po pátečním vynesení Moreny přišel ten nejvhodnější čas, abychom všichni společně oslavili, že příroda se probouzí a přichází období, kdy se na nás bude sluníčko smát stále častěji. A tak jsme společně strávili odpoledne plné her a zábavy.

Dopoledne bylo trochu náročnější pro vychovatelky - připravovaly jsme zdravé občerstvení pro děti. Umývaly jsme, čistily a krájely zeleninu a ovoce. Pro tuto oslavu jsme se rozhodly nabídnout dětem občerstvení zcela jiného charakteru než bývá na karnevalu zvykem. Byly jsme velice zvědavé, s jakou se "potážeme" :-). Nejdříve se z talířů ztratila jablka a banány, pak přišla na řadu zelenina - nezbylo vůbec nic!!! K pití jsme připravily vodu s citronem, i to sklidilo úspěch.

Od 13 hodin se především soutěžilo, na tanečky příliš času nezbylo. Nejvíce se dětem líbilo hádání zeleniny a ovoce podle chuti a vyzkoušely si i znalost jarních květin. Kdo soutěžil, dostal drobnou sladkost. Na letošní oslavě nebyly masky podmínkou, ale děti, které se do nich převlékly, byly odměněny. Poděkování patří rodičům, kteří se jim o ně postarali.

Netradiční odpoledne plné barev uběhlo velmi rychle - kdo chtěl, soutěžil, kdo ne, pouze přihlížel.

Děkujeme žákům z 8. a 9. třídy za pomoc při organizaci karnevalu...tak trochu se vrátili o pár let zpět a také si rádi zasoutěžili.

VÍTEJ JARO :-D!

[nggallery id=372]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram