fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
PÍSNIČKA PRO DRAKA ANEB JAK SE VAŘÍ POHÁDKA

PÍSNIČKA PRO DRAKA ANEB JAK SE VAŘÍ POHÁDKA

Ve čtvrtek 18. června naší školu navštívili herci z Divadélka pro školy a předvedli jednu ze svých her pro děti mateřské školy a pro žáky 1. stupně s názvem Písnička pro draka aneb Jak se vaří pohádka. Herci Jan Ženatý a Filip Chlud žáky zaujali svým neobvyklým pojetím celé pohádky, která byla plná písniček doprovázených na kytaru a pohádka byla také plná vtipných situací a zábavných kostýmů. Představení trvalo asi 45 minut a diváci se určitě nenudili.
Divadélko pro školy z Hradce Králové patří k nejvytíženějším hereckým souborům v České republice. Během osmi let herci odehráli více než 6500 výchovných představení pro děti a mládež. Všechny hry jsou koncipovány jako doplněk výuky. Představení umožňuje mladému a tedy relativně nezkušenému divákovi poprvé se dotknout divadla a poznat sílu a krásu této umělecké formy.
Žáci se po skončení představení ptali, zda ještě někdy přijedou a my pevně věříme, že to nebylo poslední představení, které jsme od těchto herců viděli. Jejich nadšení potvrdily i fronty dětí, které čekaly na autogramy od Honzy a Filipa.
Mgr. Eva Kudrnová

[slideshow id=401]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram