fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
ZÁPIS DO ŠKOLY - 28. LEDEN

ZÁPIS DO ŠKOLY - 28. LEDEN

[nggallery id=464]

Zápis do 1. ročníku je důležitým krokem v životě předškoláka, jedním z významných okamžiků v životě jeho i celé rodiny. Dítě přichází do téměř neznámého prostředí, kde předvádí, co již umí. Zažívá vzrušující chvíle, na které si připravovalo dlouho před tím, než tento okamžik nastal.

V Základní škole a Mateřské škole v Českém Rudolci se zápis uskutečnil ve čtvrtek 28. ledna a dostavilo se celkem 12 dětí. Zkušený pan učitel a paní učitelka si důkladně, ale s potřebnou dávkou citu i humoru, „proklepli“ každého ze zúčastněných. Zápis byl připraven, stejně jako každý rok, spíše hravou formou, aby byl pro děti zajímavý a co nejméně stresující. V jeho průběhu učitelé bedlivě sledovali, jak dítě komunikuje, jak reaguje, drží tužku aj. Rodiče by během „pohovoru“ neměli vůbec zasahovat, pomáhat a dítě nějakým způsobem ovlivňovat. Nemálo podstatná je právě sociální zralost dítěte – učitelé sledovali, zda se dítě dokáže na potřebnou dobu vzdálit z dosahu rodičů, jak toto odloučení vnímají, jestli zvládne samostatně odpovídat na jednoduché otázky a řešit zadané úkoly.

Na závěr děti dostaly drobné dárky a výrobky od těch starších ze školní družiny. Památka na zápis, který byl pro ně, jak pevně věříme, příjemným zážitkem, který je navnadil na školu a budou na něj ještě dlouho vzpomínat.

A co bychom rádi vzkázali rodičům? Povídejte si se svými dětmi, hrajte a podporujte jejich zdravý vývoj. Užívejte přitom jistě nezapomenutelné společně strávené chvíle. Děti se přece nepřipravují pouze pro školu, ale hlavně pro život!

Závěrem slova jednoho z největších českých myslitelů J. A. Komenského – „Není důležité, co dítě umí, ale jak se cítí a co prožívá.“

Ilona Baštářová

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram