fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
Projektový den „Bezpečně na silnici“

Projektový den „Bezpečně na silnici“

V rámci projektového dne „Bezpečně na silnici“ si žáci 1. – 9. třídy vyzkoušeli svoje teoretické i praktické dovednosti, které se týkaly bezpečnosti dětí v dopravě.

Ve čtvrtek 21. dubna nám počasí přálo a většina dětí přijela ke škole se svými koly. Teoretické znalosti jako vybavení kola, dopravní značky, přednost v jízdě na křižovatkách, ale i správné přecházení, povinnosti chodců, odhad vzdáleností, rychlost vozidel a poskytování první pomoci se prověřovaly ve škole. Na pozemcích firmy Nerkon proběhla druhá část projektu. Polovina bývalých kurtů sloužila jako dopravní hřiště s jízdními pruhy, křižovatkami a přechody pro chodce. Tu využily mladší děti na svých kolech, koloběžkách nebo jako chodci či příslušníci policie.  Vedle byla připravena dráha pro jízdu zručnosti pro starší spolužáky. Všichni žáci plnili úkoly s ohromným nasazením, takže bylo těžké vybrat čtyři zástupce do oblastního kola BESIP v Dačicích.

[nggallery id=484]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram