fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
Atletický čtyřboj

Atletický čtyřboj

Ve středu 20. září 2017 proběhl v Jindřichově Hradci Atletický čtyřboj, který se konal na atletickém stadionu na sídlišti Vajgar. Do této soutěže se zapojily i dívky z naší školy. Konkrétně se jednalo o Rackovou Kateřinu, Rackovou Štěpánku, Rumplíkovou Adélu, Vacovou Alžbětu a Zeiserovou Andreu. Dívky v průběhu celého dopoledne plnily čtyři různé disciplíny. Hned v úvodní části to byl běh na 60 m, ve kterém nejvíce vynikla Alžběta Vacová, která doběhla ve svém rozběhu na 3. místě v čase 9.48 s. V zápětí soutěž pokračovala v dálkařském a výškařském sektoru. V dálce školu reprezentovala Rumplíková Adéla, Vacová Alžběta a Zeiserová Andrea. Nejdelšího skoku se z této sestavy podařilo dosáhnout Vacové Alžbětě, která doletěla do vzdálenosti 364 cm. V jejích možnostech je však i skok za 4 metry. Ve skoku vysokém se pak podle očekávání dostala na vyšší výšku starší ze sester Rackových, Kateřina. Ta ukončila své působení v soutěži na 116 cm, ale jí předpoklady nasvědčují, že v budoucnu může dosahovat i výšek nad 130 cm. Do budoucna máme rozhodně na čem stavět a usilovně pracovat na zlepšení. Třetí disciplínou v pořadí byl hod míčkem, popřípadě vrh koulí. Ve vrhu koulí se představila Racková Kateřina a Zeiserová Andrea. V této disciplíně se dívkám dařilo, obě se každým pokusem zlepšovaly a dosáhly dobrých výkonů. Andrea vrhla kouli do vzdálenosti 506 cm a Kateřina až na 627 cm, což jí zařadilo na 9. místo v této disciplíně. Ostatní žákyně měřily své síly v hodu míčkem, kde nejdelší hod předvedla Rumplíková Adéla (22,93 m), který stačil na 13. místo. Pro výraznější bodový zisk bylo třeba hodit míček za 37 metrů. Na závěr čekal žákyně běh na 800 metrů. Zde si nejlépe rozvrhla síly Alžběta Vacová, která doběhla do cíle v čase 3:31.31 min., který stačil na 8. místo v druhém rozběhu.

               Do celkového bodování se započítávaly výsledky pouze čtyř nejlepších žákyň z celého družstva. V našem případě se započítal výsledek Rackové Štěpánky (361 bodů), Rumplíkové Adély (643 bodů), Vacové Alžběty (912 bodů) a Rackové Kateřiny (933 bodů). Celkem žákyně získaly 2 849 bodů, které stačily na celkové 7. místo.

               Žákyním děkujeme za vzornou reprezentaci školy a věříme, že na sobě budou více pracovat a své zlepšení předvedou na atletických soutěžích, které se budou konat v roce 2018.

[ngg_images source="galleries" container_ids="633" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="1" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="1" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Ukázat prezentaci]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram