fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
DVEŘE DOKOŘÁN

DVEŘE DOKOŘÁN

Nápad otevřít letos DVEŘE DOKOŘÁN v rudolecké škole vznikl v žákovském parlamentu už na jaře tohoto roku. Dětem a zaměstnancům přijde každodenní návštěva školy jaksi všední. Žáci se ve škole učí, učitelé vyučují, zaměstnanci mají své pracovní povinnosti. Proč bychom po několika letech opět nemohli otevřít školu alespoň na jedno odpoledne pro širokou veřejnost?

Žáci - parlamenťáci věděli, že sami takovou akci uspořádat nedokážou. Budou potřebovat hlavně spolupráci pedagogů, asistentů a také dalších spolužáků. Dohoda se podařila a po pečlivých přípravách se dveře naší školy otevřely dokořán ve čtvrtek 21. listopadu ve 14. 30 h. Téměř ve všech třídách a pracovnách byly připraveny ukázky didaktických pomůcek, učebnic, materiálů, výrobků. Každý z pedagogů měl u sebe své asistenty – žáky, kteří pomáhali s aktivitami. V některých třídách probíhal i „živý“ program. Hosté mohli zhlédnout ve vestibulu veselý taneček, v učebně chemie jednoduché chemické pokusy a v učebně českého jazyka ukázku činnosti kroužku dramatiky. I další stanoviště byla lákavá – interaktivní angličtina, matematické hrátky, občerstvení v kuchyňce, logické hříčky, aktivity na počítačích, pohybové hry v tělocvičně, aktivity v učebnách prvního stupně – výukové metody pro nácvik čtení, didaktické hry atd. Bylo možné navštívit i mateřskou školu. Při akci hosté mohli potkat ve škole téměř všechny pedagogické pracovníky a zaměstnance školy a spolu s nimi i 44 žáků, kteří se zapojili do aktivit tohoto výjimečného dlouhého školního dne. V 17 hodin už byla venku tma. Poslední návštěvníci a všichni organizátoři postupně opouštěli rozsvícenou školu. Ohlasy hostů, které se k organizátorům vrátily, byly příznivé. Škola se jim líbila, někteří zavzpomínali na svá školní léta, jiní si vše prohlíželi a nechávali na sebe působit „klima“ naší školy.

Děkujeme všem, kteří se do příprav a průběhu dne zapojili. Děkujeme všem hostům za zájem. Těšíme se na další setkání.

Za všechny organizátory a parlamenťáky Mgr. Naďa Teclová.

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram