fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
LYŽAŘSKÝ VÝCVIK

LYŽAŘSKÝ VÝCVIK

Ve dnech 17. – 21. 2. 2020 se žáci 6. – 8. ročníku zúčastnili lyžařského kurzu, který proběhl na sjezdovce Hradiště nedaleko Nové Bystřice. I přes poměrně teplé počasí byla sjezdovka pečlivě udržovaná, s dostatkem technického sněhu. Lyžovalo se s malými přestávkami od 9 do 12 hodin, pak přestávka na oběd a odpočinek a od 13.30 do 16 hodin znovu hurá na sjezdovku. Zdatní lyžaři si již první den troufli až na vrchol sjezdovky, ostatní sjížděli z poloviny kopce, ale postupně všichni zvládli sjet celou trať. Trénovalo se o sto šest – přenášení váhy, zatáčení, správný lyžařský postoj,… Pokroky byly znát každý den. Poslední den všichni své znalosti zúročili při závodu ve slalomu. Za své týdenní výkony byli žáci odměněni nejen diplomy, ale i sladkou medailí.

Dospěláci zorganizovali pro žáky i volnočasové aktivity. Své znalosti, rychlost, schopnost odhadu i taktizování si žáci ověřili v soutěžích Co na to Češi či pevnost Boyard, kreativitu předvedli při módní přehlídce a reklamě na cokoli.

Poděkování patří všem instruktorům za skvělé vedení, obsluze lyžařského areálu za vstřícnost a stále dobrou náladu i pracovníkům obecního úřadu za organizaci dopravy tam i zpět.

Týden na sněhu si všichni užili, takže zas někdy…..

Pozn.: vzhledem k velkému počtu fotografií je vytvořeno album na tomto odkaze: https://ilon55.rajce.idnes.cz/Lyzarsky_vycvik/

jméno: lyže kód: 2020

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram