fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
DISTANČNÍ VÝUKA PŘEŠKOLNÍCH DĚTÍ

DISTANČNÍ VÝUKA PŘEŠKOLNÍCH DĚTÍ

Vážení rodiče,

vzhledem k tomu, že je předškolní vzdělávání pro Vaše děti povinné, má MŠ povinnost zajistit pro ně vzdělávání distančním způsobem a zároveň Vaše děti mají povinnost se tímto způsobem vzdělávat. Mateřská škola bude předškolákům zasílat jednou týdně vzdělávací aktivity a materiály elektronicky (e-mailem) nebo je budou moci rodiče vyzvednout vytištěné v pondělí od 9:00 - 10:00 hod v MŠ. V případě, že rodiče budou využívat možnost osobního vyzvedávání, prosíme, aby předem nahlásili dobu jejich příchodu, aby se předešlo setkávání větších skupin lidí.

Vzhledem k tomu, že distanční výuka vyžaduje zpětnou vazbu, je potřeba vracet materiály, se kterými děti pracovaly, škole. Termín pro vrácení vypracovaných materiálů je do pondělí následující týden – elektronicky (naskenované nebo nafocené e-mailem), do poštovní schránky (vchod u ZŠ) nebo osobně v pondělí od 9.00 do 10.00 hod. Pokud by bylo potřeba, je možné se telefonicky domluvit i na osobní individuální konzultaci. Mateřská škola povede každému předškolákovi portfolio, kam budou vzdělávací aktivity zakládány.

Neúčast dítěte na distanční výuce musí rodič omlouvat stejně jako při prezenčním vzdělávání. Budeme se snažit předškoláky nepřetěžovat a spíše inspirovat tipy na společné aktivity dětí a rodičů v domácím prostředí (tvoření, čtení, hudební i výtvarné aktivity, didaktické hry, drobné domácí práce a nezbytný pobyt v přírodě).

Děkujeme za ochotu a spolupráci.

Zdeňka Strašáková, zástupce ředitelky pro MŠ

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram