fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
DEN ZEMĚ 2021

DEN ZEMĚ 2021

22. dubna jsme úspěšné oslavili Den Země. Naše škola se zapojila do celostátního projektu, v rámci kterého probíhá mimo jiné úklid okolí bydliště. Podařilo se nám odnést z přírody a z části obce celou řadu předmětů, které neuvěřitelně hyzdí naší krásnou přírodu. Mladší žáci prvního stupně se věnovali ve škole tématu odpadů a jejich třídění. Žáci páté třídy vyrazili společně z Českého Rudolce směrem k Markvarci. Cestou posbírali odpadky, které v příkopu a přilehlé louce „zapomněli“ někteří spoluobčané. Svoz tohoto odpadu poté zajistili zaměstnanci OÚ Český Rudolec.

Druhý stupeň měl v době Dne Země distanční výuku. Proto si žáci sami vybrali nějaké místo poblíž svého bydliště, které si zaslouží vyčistit. Akce se vydařila. Nejvíce odpadu sesbírali žáci 6. a 7. třídy.

Příspěvek Báry Teturové ze 6. třídy:

Požádala jsem mamku, a i s mými sourozenci Chelseankou a Staníkem jsme vyrazili do lesíka Lágru, vybaveni rukavicemi a odpadkovými pytli na lov odpadků. Stačilo jít okolo silnice a první odpadky na sebe nenechaly dlouho čekat; začalo to velice nenápadně: občas nějaká PET láhev, sáček, plechovka. Zapojil se i bráška, kterému budou teprve tři roky, a když už ho to nebavilo, tak si hrál na dřevorubce. Náš sběr pokračoval a já se nestačila divit, co všechno a kolik se toho může vyhodit. Došli jsme k místu, kde toho bylo opravdu moc. Naplnili jsme oba pytle, které jsme měli a museli jsme svůj lov ukončit. Je opravdu smutné a zarážející, co všechno lidé můžou vyhodit. A to máme v Rudolci kontejnery, kde můžeme odpad třídit jen takový kousek od místa činu! Opravdu smutné!!!

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram