fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
Projekt Finanční gramotnost

Projekt Finanční gramotnost

Žáci 2. stupně naší školy se ve čtvrtek 14. října 2021 v rámci dopoledního vyučování zúčastnili projektového dne s názvem „Škola odpovědného spotřebitele“. Realizace projektu byla financována Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Cílem projektu bylo zvýšit osobní finanční gramotnost žáků. Dozvěděli se, jak správně postupovat při nákupu v kamenných prodejnách i na internetu, co je záruka, jak řešit případné reklamace, seznámili se s nejčastějšími omyly spotřebitelů v obchodním styku apod. Žáci v průběhu celého dopoledne pracovali především ve skupinách.

Šesťáci a sedmáci se věnovali zvláště tématu nákup mimo kamenné prodejny (na internetu). Mimo jiné např. zhlédli krátké video z dokumentárního cyklu České televize Černé ovce zabývající se možnými riziky spojenými s nákupem na internetu či vytvořili informační banner na dané téma. Získané znalosti si pak v závěru ověřili v týmové soutěži AZ kvíz.

Osmáci s deváťáky se zabývali zejména tématem reklamace. Žáci se krom jiného dozvěděli, co je možné reklamovat a co nikoli. Konkrétní situace ztvárnili i dramaticky, když si v krátkých scénkách zahráli role prodejce a reklamujícího. Dále v ukázce ze seriálu Vyprávěj měli možnost vidět, jak asertivně postupovat při uplatňování reklamace, a v závěru se naučili, jak vytvořit QR kód se základními informacemi, které v průběhu dopoledne k danému tématu získali.

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram